Trainingsdag Bestelverkeer
25 - 60 jaar

Bestelauto’s zijn relatief vaak betrokken bij ongelukken. De gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Deze wagens zijn namelijk zwaarder en groter dan personenauto’s. Daarom is er een training speciaal voor chauffeurs van bestelauto’s. Tijdens de trainingen leren deelnemers op een goede en veilige manier om te gaan met hun wagen.

Theorie en praktijk
De training bestaat uit twee theorielessen en twee praktijkoefeningen. Ongevalsoorzaken, invloed van weersomstandigheden, hoe om te gaan met afleiding, de gevolgen van massa en snelheid, reactietijd/remweg en verkeersinzicht, bandencontrole en het Nieuwe Rijden komen aan bod tijdens de theorielessen. In de praktijkles wordt aandacht besteed aan spiegelafstelling, zit- en stuurhouding, een noodstop op stroef wegdek, een noodstop op glad wegdek en bermsimulatie, banden, bochten, uitwijken en afstand houden. Tussendoor is er een verzorgde lunch en na de training ontvangen deelnemers een certificaat. Deelnemers worden gevraagd om de praktijkoefeningen uit te voeren in hun eigen bestelauto.

Folder bestelverkeer
Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe maakte een folder met handige tips voor bestuurders van bestelauto’s. Aan de hand van de tips kunnen ze checken of ze veilig op pad gaan. U kunt de folder hieronder downloaden.

Voor wie bestuurders van bestelauto's 

Door wie DIBO

Duur 1 dag

Kosten Gratis

Opgave  via www.niv.nl of www.dibo-emmen.nl

Aanmelden of meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Regiocoördinator Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe
Gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, De Wolden en Hoogeveen

Karin Pasjes
(06) 44 08 88 73
rczuidoost@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidwest-Drenthe Gemeenten Aa en Hunze, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld

Hielke Verbree
(06) 27 87 08 99
rcnoord@veiligbereikbaardrenthe.nl