Verkeersschoolplein Its-DSign
4 - 12 jaar

Waar kun je als kind nou veiliger de verkeersregels oefenen dan op het schoolplein? Het is een plaats om veilig te spelen in de pauze. Tegelijk kan het plein een schakel zijn tussen de verkeersles in de klas en de praktijk van het dagelijkse verkeer.

Op het Verkeersschoolplein zijn voor kinderen herkenbare verkeerssituaties aangebracht, zoals een zebrapad, een rotonde en een gelijkwaardige kruising. Het plein is geschikt voor verkeerslessen én om op te spelen. Bovendien scheelt een vast parcours op het schoolplein veel voorbereidingstijd voor de les.

Subsidie
Voor aanleg of herbelijning van een permanent Verkeersschoolplein kan eenmalig subsidie worden aangevraagd bij de provincie Drenthe en uw gemeente. De provincie vergoedt vijftig procent van het totaalbedrag van het aanleggen van een Verkeersschoolplein met een maximum van maximaal € 1.500,- (incl. btw). Uw gemeente vergoedt 25 procent van het totaalbedrag met een maximum van € 750,- (incl. btw). Het resterende bedrag (incl. btw) is voor rekening van de school. De gemiddelde kosten van een verkeersschoolplein bedragen tussen € 2.500,- en € 3.000 euro (excl. btw).

U kunt – tien jaar na het aanbrengen van de eerste belijning – subsidie krijgen voor de herbelijning een Verkeersschoolplein. Het aanbrengen hiervan kost maximaal € 1.000,- (excl. btw) Hiervan vergoedt de provincie € 500,- (excl. btw) en uw gemeente € 250,- (excl. btw). De overige kosten zijn voor rekening van de school.

Het aanbrengen van de belijning vindt in verband met weersvereisten doorgaans plaats in maart/april/mei. Bij herbelijning worden altijd twee scholen op één dag bediend. Houdt dus rekening met wachttijden. Er zit twee jaar garantie op de belijning.

Klik hier voor meer informatie. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de regiocoördinator.

Voor wie basisscholen in Drenthe

Door wie Its-DSign

Aanvragen via het activiteitenplan behorend bij het Drents Verkeersveiligheidslabel

Aanmelden of meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Regiocoördinator Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe
Gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, De Wolden en Hoogeveen

Karin Pasjes
(06) 44 08 88 73
rczuidoost@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidwest-Drenthe Gemeenten Aa en Hunze, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld

Hielke Verbree
(06) 27 87 08 99
rcnoord@veiligbereikbaardrenthe.nl