huidige campagne

Doortrappen

Doortrappen Drenthe helpt je om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen.  Door te fietsen blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen.

Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt waar je gratis aan mee kunt doen.

Bekijk de campagne

Zomercampagne

Zomer in Drenthe! De terrassen open, het festivalseizoen van start en op zomervakantie. Volop genieten dus! Maar in het verkeer ook even extra oppassen geblazen. Wij geven je tips.

Bekijk de campagne

MONO

Mono staat letterlijk voor één of alleen. Het staat voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding tegelijk en dat is het verkeer.

Mono is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van belletjes, appjes of social media. Zo houd je je ogen veilig op de weg.

Bekijk de campagne

Fietsverlichtingscampagne

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vragen we aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. We attenderen fietsers op hun zichtbaarheid in het verkeer als het donker wordt zodat zij veilig over straat kunnen.

Bekijk de campagne

Motorcampagne

Motorrijden is mooi! Maar helaas ben je als motorrijder ook heel kwetsbaar in het verkeer. Met verschillende tips hopen we de motorrijder net wat veiliger op pad te laten gaan.

Bekijk de campagne

BOB

Bob wordt gebruikt als naam in campagnes tegen het rijden onder invloed van alcohol. De persoon die geen alcohol drinkt als hij nog moet rijden is de Bob. Die blijft nuchter en kan daardoor zijn vrienden veilig thuisbrengen met de auto.

Bekijk de campagne

Samen Wegwerken

De campagne Samen Wegwerken vraagt aandacht voor de veiligheid bij wegwerkzaamheden. Dat is hard nodig want veel mensen voelen zich onveilig als er op of langs de weg gewerkt wordt. De campagne is bedoeld voor wegwerkers én verkeersdeelnemers. Zij kunnen samen iets doen aan die onveiligheid.

Bekijk de campagne

Snelheidscampagne

Wie in Drenthe woont of er regelmatig komt weet het als geen ander: Drenthe is prachtig. Toch ‘sjeezen’ we er met z’n allen vaak snel doorheen. Gevaarlijk en zonde, want Drenthe is zo mooi. In de strijd om het aantal hardrijders in de provincie te verminderen voeren we de snelheidscampagne.

Bekijk de campagne