Educatie projecten

In Drenthe faciliteren de provincie en alle gemeente samen een programma dat bestaat uit vele verkeerseducatie-projecten. Die projecten richten zich op voorlichting en training voor Particulieren, Scholieren en Bedrijven. Het aanbod varieert van het Praktisch Verkeersexamen tot aan de Scootmobielcursus: alle leeftijdsgroepen en relevante thema’s krijgen aandacht.

Doorgaande ontwikkeling
Dit programma beweegt mee met maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het toegenomen gebruik van e-bikes en smartphones of de gevolgen van de vergrijzing voor een veilige mobiliteit.

Onderwijs
Binnen het programma vormt de schoolgaande jeugd een speciale doelgroep. Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar, maar gelukkig zijn ze via de scholen goed benaderbaar, en bovendien: ‘jong geleerd is oud gedaan’. Daarom voorziet het programma in een hele reeks projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Voor Basisscholen die meedoen aan het project Drents Verkeersveiligheidslabel (zie kader) zijn er daarbij extra mogelijkheden.Drents Verkeersveiligheidslabel

Alle scholen in Drenthe besteden aandacht aan verkeer. Desondanks vallen er helaas nog steeds verkeersslachtoffers onder kinderen. Daarom wordt in Drenthe het Dode-Hoek-project, de Fietscontrole en het Theoretisch- en Praktisch Verkeersexamen kosteloos aan alle scholen aangeboden.

Lees meer

Regiocoördinator
Dit verkeerseducatie-programma wordt vanuit drie regio’s gerealiseerd (Noord, Zuidoost en Zuidwest) met behulp van twee regiocoördinatoren. Hun contactgegevens staan naast elk project.

Hieronder vindt u alle verkeerseducatie-projecten uit het programma.

Lees meer

Geen resultaten

Leeftijdsgroep