VVN Verkeerspakketten
4 - 12 jaar

Veilig Verkeer Nederland biedt verschillende verkeerspakketten aan, boordevol leerzame lessen en handige materialen.

Pakket ‘Op voeten en fiets naar school’
Lopend of fietsend naar school: dat is een goed plan! Het is leerzaam, gezond, duurzaam en het maakt de verkeerssituatie rondom scholen veiliger. Veilig Verkeer Nederland biedt met dit pakket handvaten om kinderen en ouders te stimuleren om de auto te laten staan. Organiseer bijvoorbeeld een actiedag of zet op een leuke manier de gevolgen van autogebruik op een rij.

Pakket ‘Veilig oversteken’
Veilig oversteken leer je door veel te oefenen. Op school, maar natuurlijk ook thuis. Met behulp van leuke oversteeklessen voor groep 1 tot en met 4 én tips voor thuis kun je direct aan de slag.

Pakket ‘Verkeersspel’
Spelen en leren: dat is een gouden combinatie. Het pakket ‘Verkeersspel’ kun je gebruiken voor het opzetten van een leerzaam en leuk schoolplein, maar ook als bordspel. Daarnaast biedt het pakket je volop inspiratie voor verschillende verkeersactiviteiten.

Pakket ‘OK! Actie’
‘Jij bent OK bezig!’ Beloon goed verkeersgedrag rondom school met de OK-kaarten uit dit pakket. Zo besteed je op een positieve manier aandacht aan netjes geparkeerde kinderfietsen, juist parkeergedrag van auto’s rondom de school en kinderen die zelf naar school fietsen. In elk pakket zit voldoende materiaal voor honderd leerlingen.

Voor wie basisschoolleerlingen

Door wie Veilig Verkeer Nederland

Aanvragen via het Schoolportaal

Aanmelden of meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Regiocoördinator Zuidwest-Drenthe
Gemeente Hoogeveen en De Wolden

Karin Pasjes
(06) 44 08 88 73
rczuidwest@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidwest-Drenthe Gemeente Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld

Hielke Verbree
(06) 27 87 08 99
rczuidwest@veiligbereikbaardrenthe.nl