Veilig door het dorp
25 - 60 jaar

Verkeersveiligheid lokaal onder de aandacht brengen en elkaars verkeersgedrag positief beïnvloeden. Dat is het doel van het project Veilig door ’t Dorp. In dit project wordt voorlichting over veilig verkeer niet door de overheid, maar door de dorpsbewoners zelf verzorgd. Samen organiseren zij bestaande en zelfbedachte verkeersprojecten waarmee ze het thema verkeersveiligheid in hun dorp onder de aandacht brengen. Als een dorp het project een tijdje heeft uitgevoerd, wordt het stokje overgedragen aan een ander dorp, zodat ook daar verkeersveiligheid onder de aandacht kan worden gebracht.

Veilig door ’t Veen
Veilig door ’t Dorp is ontstaan uit het project ‘Veilig door ’t Veen’ dat in mei 2011 in Witteveen van start ging. Het project won in 2014 de Nationale verkeersveiligheidsprijs 2014 en gaf toen het estafettestokje officieel over aan Nieuw Balinge. Daarmee was het project ‘Veilig door ’t Dorp’ geboren.

Samenwerken
Het uitgangspunt van Veilig door ’t Dorp is om zoveel mogelijk mensen en partijen uit het dorp te betrekken bij het project. Zo is er een werkgroep bestaande uit ouders van schoolkinderen, jongeren van de jeugdsoos en bijvoorbeeld een buurthuis. Daarnaast wordt er een coördinator aangewezen om het project te ondersteunen en te coördineren. Door contact te zoeken met organisaties als ANWB, Stichting Bevordering Verkeerseducatie, Staatsbosbeheer, de politie en gemeente proberen dorpsbewoners hun ideeën in te passen in verschillende verkeersprojecten of nieuwe projecten op te zetten.

Aanmelden of meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Regiocoördinator Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe
Gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, De Wolden en Hoogeveen

Karin Pasjes
(06) 44 08 88 73
rczuidoost@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidwest-Drenthe Gemeenten Aa en Hunze, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld

Hielke Verbree
(06) 27 87 08 99
rcnoord@veiligbereikbaardrenthe.nl