Een positieve en gezellige workshop van maximaal 2,5 uur boordevol informatie, tips en trucs. Met stellingen en beeldmateriaal worden de deelnemers aan het denken gezet. Met beweeg- en spelvormen blijft de deelnemer bij de les. Onderwerpen te over: van drukte op het fietspad tot aangepaste fietsen, van brochures tot handvatten om thuis te oefenen: alles om veilig te kunnen blijven fietsen!
Programma: Dit is een Doortappenproject. Doortrappen Drenthe is een programma om te bevorderen dat senioren zo lang en veilig mogelijk blijven fietsen. Het programma bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt.
Voor wie Seniore fietsers
Door wie Veilig Verkeer Nederland
Soort Workshop (kennis tanken en ervaringen uitwisselen)
Doel Veilig blijven fietsen
Levering In opdracht van de gemeenten via VVN
Link Het Nieuwe Fietsen
Aanmelden of meer weten over dit project?
Neem dan contact op met:
Regiocoördinator Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe
Gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, De Wolden en Hoogeveen
Karin Pasjes
(06) 44 08 88 73
rczuidoost@veiligbereikbaardrenthe.nl
Regiocoördinator Noord- en ZW-Drenthe Gemeenten Aa en Hunze, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld
Hielke Verbree
(06) 27 87 08 99
rcnoord@veiligbereikbaardrenthe.nl
Drie- of vierwielfietsen zijn ideale fietsen voor wie niet meer zo goed durft te fietsen: door de extra wielen is het evenwicht bewaren geen probleem. Op de ‘Ontdekdag’ kun je allerlei varianten uitproberen. De instructeurs staan klaar om u te begeleiden met hulp en voorlichting. Programma: Dit is een Doortappenproject. …
Lees meer
Wat zijn de eigenheden van een e-bike? Hoe fiets je veilig op een e-bike? Waarin verschillen e-bikes van elkaar en waarom? Op de ‘E-bikedag’ kun je allerlei varianten uitproberen. De instructeurs staan klaar om u te begeleiden met hulp en voorlichting. Een leuk en leerzaam uitje! Programma: Dit is een …
Lees meer
Gezellig samen met andere senioren fietsen? Dan is een fietsclub misschien iets voor jou. Om de paar weken een mooie route in de buurt fietsen. Hoe ver? Hoe snel? Je stemt het met elkaar af. Er is onderweg aandacht voor veilig fietsen. Ook komt regelmatig een fietsenmaker, fysiotherapeut of andere …
Lees meer
Nog geen teksten beschikbaar
Lees meer
Even gezellig terug in de tijd! Wat was het toen rustig op de weg. Op een vrolijke manier nemen quizmaster en assistent de deelnemers mee op een reis van toen naar nu. Zie met elkaar hoe het verkeer en de verkeersregels veranderd zijn. De theatrale aanpak zorgt voor plezier, terwijl …
Lees meer
Aan de hand van beelden en stellingen gaan de deelnemers onder leiding van de instructeur in gesprek over verkeersregels, ongevalsfactoren, vitaliteitsuitdagingen etc. Daarna worden reactievermogen, zicht en gehoor getest. Aansluitend volgt een praktijkrit waarbij de bestuurder deskundig advies krijgt van een daarvoor opgeleide rijinstructeur. Een zinvolle besteding van de ochtend …
Lees meer
Eerst worden in een theorieles basiskennis over de scootmobiel en de relevante verkeersregels toegelicht en met elkaar besproken. Daarna wordt geoefend met manoeuvreren. Vervolgens kan een rit op de openbare weg gemaakt worden. Alles uiteraard onder deskundige begeleiding. Invulling is maatwerk: privé of groep; een paar uur of een paar …
Lees meer
Rustig rondkuieren op een beurs die helemaal is gericht op veilige mobiliteit voor senioren: de standhouders staan voor je klaar met informatie en materialen, met voorlichting en tips, met productpresentaties en adviezen. De beurs richt zich niet alleen op de seniore fietsen: allerlei oplossingen om als senior zo lang mogelijk …
Lees meer
De ervaren bestuurder stelt zich via deze korte cursus op de hoogte van de (nieuwe) verkeersregels en -borden in het verkeer. Het verkeer verandert. Elk jaar komen er regels en -tekens bij. Voor wie daar zicht op wilt houden is dit overzicht-in-vogelvlucht ideaal. Met ruimte voor vragen, bespreking en aanvullingen …
Lees meer